Tips voor de omgeving en interessante links

Otterlo ligt midden op de Veluwe en is omringd door prachtige bossen en geweldige natuur zoals het nationaal park De Hoge Veluwe ( de groene schatkamer van Nederland ), natuurgebied Planken Wambuis, de Ginkelse Heide met schaapkuddes en de Otterlose zandverstuivingen. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen en velen dagtrips maken.

Bezoek het nationaal park De Hoge Veluwe. De grote verscheidenheid aan natuur, naald- loof- en gemengd bos, heidevelden, grasvlaktes, zandverstuivingen en dieren die er leven zijn overweldigend. Op het park kunt u gebruik maken van de gratis witte fietsen. Bezoek dan ook het wereldberoemde Kröller Muller musem met haar beeldentuin en het jachtslot St.Hubertus in het park.

Vanaf Grand Café Kruller starten fiets en wandelroutes en hier kunt u een avondje “met de boswachter op stap” reserveren.

Bij café restaurant De Waldhoorn starten de hap- en traproutes, een heerlijk dagje fietsen met onderweg een hapje en een drankje. Of ga eens het klompenpad door Otterlo en omgeving wandelen.

De Beekse Hoeve organiseert leuke huifkartochten met eventueel museumbezoek, het bos in met de boswachter of een gezellige pick-nick. Bezoek de aspergeboerderij met heerlijke streekproducten of ga wijn proeven in de Otterlose wijngaard.

Ga een keer lekker bij Carnegie Cottage op het terras zitten en genieten van het prachtige uitzicht over de heidevelden en zandverstuivingen, ondertussen genietend van een kop koffie of thee met een heerlijk stuk taart uit eigen keuken.

Het openluchtmuseum in Arnhem bezoeken is zeker de moeite waard, alsook een bezoek aan Burgers Zoo. Rijdt daarna een rondje over de Posbank bij Rheden ( onder de rook van  Arnhem ) en geniet hier van het prachtige heuvellandschap.

Een dagje Apeldoorn met een bezoek aan paleis het Loo en de gezellige binnenstad van Apeldoorn.

Kortom, er zijn veel leuke uitstapjes te maken vanuit Otterlo.

 

Links

Onze gezellige vakantiebungalows in midden Duitsland in het schitterende Hessische Knullgebergte www.aulatal.nl
De twee boshuisjes in Natuurpark Hoefbos in Otterlo www.boshuisjeveluwe.nl
Lekker eten in Otterlo : Grand café restaurant Kruller www.kruller.nl
 Restaurant De Waldoorn www.de-waldhoorn.nl
 Eetcafé De Driester www.3ster.nl
 Carnegie Cottage  www.carnegiecottage.nl
Voor meer over Otterlo: www.otterlo.nl

Markten in de omgeving:

Maandag: Ede, langs de Molenstraat – Apeldoorn, marktplein.
Dinsdag: Veenendaal centrum
Woensdag: Putten centrum
Donderdag: Barneveld, oud veluwse markt
Vrijdag: Bennekom, marktplein naast de oude kerk – Arnhem, kerkplein Eusebiuskerk

Zaterdag : Ede,langs de Molenstraat. Arnhem, kerkplein Eusebiuskerk, Apeldoorn, marktplein